Δρακοπόταμος






Το μουσικό παραμύθι 'Δρακοπόταμος' της Β. Μιχαηλάκη - Αρφαρά παρουσιάστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Ο 'Δρακοπόταμος' είναι ένα οικολογικό παραμύθι της Βάσως Μιχαηλάκη - Αρφαρά και ήταν η ευκαιρία να γραφτεί μουσική από τον Στυλιανό Ιωαννίδη, που ερμηνεύουν επτά εξαίρετοι μουσικοί της πόλης των Χανίων. 
Έτσι δημιουργήθηκε το μουσικό παραμύθι «Δρακοπόταμος» με αφήγηση, μουσική και εικόνα, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Μανωλικάκη



Φλάουτο Στέφαν Μπάρμπαρα
Φλάουτο με ράμφος Μαλεκάκη Άννα
Τρομπέτα Παπακώστας Αχιλέας
Κρουστά Κοτάκης Δημήτρης
Πιάνο Λιονάκη Μπέλα
Βιολί Εντμοντ Αλέξι
Βιολοντσέλο, Σαράφοβα Μαρία

Η ιδέα αυτή αποτέλεσε μία συνάντηση μουσικών της πόλης  και στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου στην καλή συνεργασία όλων των συντελεστών. 

Η παρουσίαση αυτή, πέραν από την ικανοποίηση της δημιουργίας και τη χαρά της συνεργασίας, έχει  σκοπό την επαφή των μικρών παιδιών του τόπου, με αυτό το είδος μουσικής καθώς και τη γνωριμία τους με τα μουσικά όργανα. 

Η ζωντανή ερμηνεία του έργου από τους μουσικούς, η παρουσία του συνθέτη και του αφηγητή επί σκηνής, αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά της πόλης μας. 

Η «εκπαίδευση» των παιδιών μας στην ακρόαση ορχηστρικής μουσικής σε συνδυασμό με τα μηνύματα του βιβλίου συντελούν στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την τέχνη και το περιβάλλον.