Όταν οι άλλοι κοιμούνται



Το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος θεατρικής παιδείας και δράσης, παρουσιάζει το έργο "Όταν οι άλλοι κοιμούνται" με παιδιά Α’ και Β΄ Γυμνασίου, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 21.00, με είσοδο ελεύθερη.
Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Όταν οι άλλοι Κοιμούνται
Έργο βασισμένο στο παραμύθι “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” του Hans Christian Andersen
Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια, video : Λεωνίδας Μανωλικάκης

Τα παιδιά ονειρεύονται ένα κόσμο αλλιώτικο. Ο ρόλος των μεγάλων δεν τους εκφράζει και φυσικά δεν τους συγκινεί. Οι σκοτούρες δεν είναι γι αυτά. Τουλάχιστον όχι τώρα. Τον περισσότερο χρόνο παίζουν με τα παιχνίδια τους. Βλέπετε μ’ αυτά είναι πιο ασφαλή. Όλος τους ο κόσμος κλεισμένος μέσα σε ένα παιχνιδόκουτο. Μόνο που για τα παιδιά, το παιχνιδόκουτο αυτό είναι μαγικό. Πλάθουν ιστορίες φανταστικές, που όμως κρύβουν μέσα τους όλο τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους. Και πραγματικά, πόσες αλήθειες κρύβονται μέσα σ’ αυτό το φανταστικό παιχνίδι. Αλήθειες που πολλές φορές δεν είμαστε αρκετά ώριμοι για να τις ακούσουμε. Το παιχνιδόκουτο είναι εδώ. Ο μικρός τους κόσμος είναι εδώ. Στα λαμπερά μάτια των παιδιών, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και μας οδηγούν σε δρόμο μαγικό, στη χώρα των παιδικών ονείρων.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) :

Αλιπράντη Δάφνη, Αρβανίτης Χρήστος, Βασσάλου Σοφία, Δουδουξής Φοίβος,
Ζερβουδάκη Ευαγγελία, Λενταράκης Ελευθέριος, Μαλλιαρός Βασίλης, Μερσιέ Βικτώρια,
Μπράϊς Δωροθέα, Παπαδάκη Αικατερίνη, Παπαδάκη Άννα, Παπαϊωάννου Νικόλαος,
Περουλάκη Δήμητρα, Ροζάκη Κορίνα, Σπαράκη Χαρίκλεια, Σταυρουλάκης Πέτρος,
Τριλυράκης Σταύρος, Φραγγεδάκη Δέσποινα, Φραγκιουδάκη Βασιλική, Φυτουράκης Αντρέας, Χαλκιαδάκης Μιχάλης, Χαραλαμπάκη Γεωργιάννα, Χωματά Φανή