Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Oliver


Lionel Bart «Oliver» από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΧΑΝΙΑ 2010, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΔΗΧ, παρουσιάσε το έργο του Lionel Bart «Oliver», την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα 20.30, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στοιχεία εκδήλωσης

Παράσταση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων με το έργο OLIVER βασισμένο στο διήγημα του Charles Dickens "Oliver Twist".

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ

Μουσική : Lionel Bart
Μεταγραφή : Γιώργος Καλούτσης
Σκηνοθεσία - Αφήγηση : Λεωνίδας Μανωλικάκης
Πιάνο : Νίκος Περάκης
Μουσική Διεύθυνση : Γιώργος Καλούτσης
Φωτισμοί : Στέλιος Μπενιδάκης
Επίβλεψη Κοστουμιών : Μούκη Τσουρουνάκη
Μαγνητοσκόπηση : Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ
Χρόνος : Τρίτη 29 - Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010
Τόπος : Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"


Η παρουσίαση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μοναδική, καθότι είναι η πρώτη φορά που ένα μουσικό έργο παρουσιάζεται στην Κρήτη αποκλειστικά με ντόπιους συντελεστές.

Την μουσική προσαρμογή για τα πλαίσια της χορωδίας έχει κάνει ο διευθυντής της χορωδίας Γιώργος Καλούτσης. Ο Νίκος Περάκης συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει την παράσταση, ενώ ο Λεωνίδας Μανωλικάκης είναι ο αφηγητής και ο σκηνοθέτης. Ο ήχος και φωτισμός είναι του Στέλιου Μπενιουδάκη και η επιμέλεια των κοστουμιών της Μούκη Τσουρουνάκη.

Το Μιούζικαλ «Oliver» είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τσάρλς Ντίκενς «Oliver Twist» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπου και αν παίχτηκε (Λονδίνο 1960, 1997 και 2009, Broadway, ενώ η κινηματογραφική της εκδοχή απέσπασε βραβείο Oscar καλύτερης ξένης ταινίας) κάνοντας τον Bart έναν από τους πιο διάσημους και πιο πλούσιους συνθέτες της εποχής του. Η κακή όμως διαχείριση της περιουσίας του καθώς και η αποτυχία των τελευταίων έργων του, τον έφεραν σε πτώχευση μέχρι που πέθανε το 1999, σε ηλικία 69 ετών.

Η μουσική του «Oliver» όμως παραμένει ολοζώντανη και διεγερτική με την υπέροχη μελοποιία του και τον μεγάλο αρμονικό και ρυθμικό πλούτο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Broadway έμεινε στη σκηνή για τις περισσότερες παραστάσεις από οποιοδήποτε άλλο  μιούζικαλ έως την έλευση του «Cats».


Η παράσταση
(Για να δείτε το video θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στο facebook)ΜΕΡΟΣ 1
ΜΕΡΟΣ 2
ΜΕΡΟΣ 3
Δεν υπάρχουν σχόλια: