Η Βασίλισσα του χιονιού

 



Η παιδική σκηνή της «Ε.Ν.σταση τέχνης» παρουσιάζει το έργο «Η βασίλισσα του χιονιού», εμπνευσμένη από το ομότιτλο παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Ώρες παραστάσεων 17.00 και 19.00

Γενική είσοδος : 8 € | Προπώληση : 7 € viva.gr

 «Η Βασίλισσα του χιονιού»
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με την τεχνική του 3D mapping

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας Μανωλικάκης
Παίζουν: Φαίη Ψωμαδάκη, Ζάχος Δαγαλάκης
Συμμετέχουν: Μικέλα Παπαδουλάκη, Εύα Γκουντάρα, Βασίλης Αντωνάκης

3D Mapping: Λεωνίδας Μανωλικάκης
Κοστούμια : Μικέλα Παπαδουλάκη
Σκηνικό: Δημήτρης Καπενεκάκης
Τεχνική υποστήριξη : CHANIA SOUND
Παραγωγή: Ε. Ν. ΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΣ

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κάι είναι ένας ονειροπόλος νέος που θέλει να συναντήσει τη Βασίλισσα του Χιονιού, για να πετάξει πάνω από τα σύννεφα,  να δει τον κόσμο από ψηλά και να νοιώσει την απόλυτη ελευθερία.
Η Βασίλισσα του χιονιού του προσφέρει αυτό που επιθυμεί, αλλά του παγώνει την καρδιά κι ο Κάι ξεχνάει τα πάντα. Ακόμα και την αγαπημένη του φίλη Γκέρτα.
Η Γκέρτα ξεκινά ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον Κάι και να τον φέρει πίσω.  Στο ταξίδι αυτό περνά από τόπους φανταστικούς που μόνο στα όνειρά του κάποιος συναντά. Βρίσκει τον Κάι. Θα καταφέρει όμως να τον κάνει να θυμηθεί το παρελθόν του ; Με ποιο τρόπο θα μπορέσει να νικήσει τη Βασίλισσα ;

Σχόλιο Μαρίας Δρακάκη

"Ένα κλασσικό παραμύθι του αγαπημένου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού» μεταμορφώνεται με τη συμμαχία της τέχνης και των νέων τεχνολογιών από τον ακούραστο ηθοποιό και σκηνοθέτη Λεωνίδας Μανωλικάκης και προσφέρεται στην πόλη μας στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18/19/ Μάρτη.
Με σεβασμό στο παιδικό κοινό η παιδική σκηνή “Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει το ομότιτλο έργο μια παράσταση που συνδυάζει την τέχνη με την τεχνική του 3D mapping με κείμενο- σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια από τον Λεωνίδα Μανωλικάκη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει με το μεράκι ενός χαρισματικού πολυδιάστατου παθιασμένου δημιουργού ερευνητή των τεχνών και των ερμηνευτικών μέσων μια πρωτότυπη συμμαχία της θεατρικής τέχνης με την τεχνολογία Αποκαλύπτει όμως και μια ακούραστη και δημιουργική διαδρομή ασθητικής σπουδής του Λεωνίδα που μέσα από την πολύχρονη ζύμωση με το πολιτισμικό γίγνεσθαι δεν σταματά να αφουγκράζεται και να στοχεύει στην εξέλιξη παραγωγή νέων αισθητικών ιδεών και μέσων που σχετίζονται με τη σύζευξη νέων τεχνολογιών και τεχνών. Ο διάλογος μαζί του μεταγγίζει γενναιόδωρα στον συνομιλητή του την σπίθα της αέναης έμπνευσης και δημιουργίας. Όταν αγαπάς αυτό που έχεις σπουδάσει και το υπηρετείς με κατάθεση ψυχής, αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει…:"
Διαβάστε τον διάλογο μας εδώ:
https://www.haniotika-nea.gr/os-symmachia-technis-kai.../
Επιμέλεια ψηφιακής παρουσίασης στον ιστότοπο της εφημερίδας Χανιώτικα νέα Βασιλική Τωμαδάκη
Επιμέλεια έντυπης παρουσίασης της στήλης Nίκη Ξυφανταράκη ( αμέτρητα ευχαριστώ για τη συνεχή φροντίδα )




    Η Βασίλισσα του Χιονιού